Minellin Pearl Lady-Puck

Nimi: Minellin Pearl Lady-Puck "Helmi"
Rotu: kultainennoutaja
Sukupuoli: narttu
Synt.: 12.9.2001
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK
Tuloksia: 2*ERI, hyväksytty Golden Ringin luonnetesti (455/500p.)

Kasvattaja: helena Suni & Sinikka Valtonen, kennel Minellin, Vantaa
Omistaja: Minna Häsbacka, Vantaa

Helmi jalostustietokannassa

Vanhemmat

Isä Nimi: Tottelina Oaktown Oliver
Terveys: A/A 0:0 OK
Tuloksia: 3xSERT
Kasv: Susanne Holm
Om: Susanne Holm
Emä Nimi: Reflect Lady Laramia
Terveys: B/B 0:0 OK
Tuloksia: NUK1
Kasv: Markku Santamäki
Om: Sinikka Valtonen

Sukutaulu

i. Tottelina Oaktown Oliver ii. Blakesley Cromwell iii. Jobeka Jasper of Nortonwood
iie. Nortonwood Coralie
ie. Dream Max Pulp Fiction iei. Chribas Cannonball Caddy
iee. Sandusky Kiss And Tel
e. Reflect Lady Laramia ei. Kerrien Cardinal to Karvin eii. Bolberry Chaconne at Moorquest
eie. Gloi Last Tango with Kerrien
ee. Reflect Lady Elisabeth eei. Bryndafydd Pluto
eee. Hoyden Lindy Star

Helmi on Reflect Lady Laramian, eli Laran, ja Tottelina Oaktown Oliverin, eli Ollen, jälkeläinen. Helmi on hieno koira luonteeltaan. Eivät pienet eikä isotkaan asiat hetkauta hänen mielenrauhaansa. Kunhan saa säännöllisesti ruokaa ja oman paikan sohvalta (joka otetaan sitten vaikka hivuttamalla salakavalasti) ja muutamat rapsutukset, on elämä ihanaa.

Toisaalta kun tarvitaan säpinää, sitäkin löytyy. Kun laitetaan mejä-valjaat päälle, tuntuu että käsissä on aivan eri koira. Helmi on erittäin riistaviettinen koira joka tarvitsee vielä kokemusta ja malttia jotta tuloksia mejästä saadaan. Mutta ikä ja harjoittelu tekevät mestarin.
Puput, elävät semmoiset, ovat aivan jotain vastustamatonta Helmin mielestä, mutta ei niinkään emännän mielestä. Helmi tulee kaikkien kanssa toimeen, hienosti hän on ottanut pennun vastaan ja lastenkin kanssa voi jättää huoletta yksin.

Helmi on kehittänyt kerjäämisestä taidetta, laittaa kuonon anovasti polvelle, olkoon kyseessä oma perheenjäsen tai vieras. Erittäin anova katse ja huokaus joka kertoo vieraalle, että tässä perheessä tapetaan nälkään. Ja sitten seuraa se suuri kysymys: "Saako sille antaa?". Ja Helmi on taas voittanut.

Pienenä pentuna Helmillä oli taipumusta tunnustella huonekalujen kestävyyttä sekä hieman suutarin vikaa kun muotoili perheen kenkiä uuteen uskoon. Nyt vanhempana hän keskittyy lähinnä tyhjien wc-paperirullien pureskeluun jos niitä joku muistaa hänelle antaa. Vieläkin voi vahinkoja sattua esim. syötyjen sukkien muodossa, varsinkin villasukat saavat uutta designia syksyn saapuessa. Mutta kuka voi olla vihainen sen katseen edessä? Ei tämä maailma vielä ole kaatunut Hästbackan villasukkiin...

Helmi on sitä mitä me halusimmekin, luonne joka on mielestäni kaikkein tärkein asian, on Helmillä kohdallaan. Meidän perheen kultaisin!

© Minellin      All right reserved      Webdesign & webmaster © Mia Kataja