Fiorente Gianna Mandette

Nimi: Fiorente Gianna Mandette "Hulda"
Rotu: karkeakarvainen mäyräkoira
Sukupuoli: narttu
Synt.: 28.7.2996
Silmät: OK
Tuloksia: SERT, PN2, 2*PN5

Kasvattaja: Pia Pihlasaari, Helsinki
Omistaja: Minna Häsbacka, Vantaa

Hulda jalostustietokannassa

Vanhemmat

Isä Nimi: Stubbkärrs Qluring
Terveys: Silmät OK
Tuloksia: 3xSERT
Om: Vestu Leena, Hormisto
Emä Nimi: Oppes Lazzarella
Terveys: Silmät OK
Tuloksia: NUO-1

Sukutaulu

i. STUBBKÄRRS QLURING ii. ALVASTRAS AJAX iii. ALEXANDER
iie. HJELMSKOGENS IDA
ie. STUBBKÄRRS CARIN iei. ALLAX INGO
iee. ARUTS HANNA
e. OPPES LAZZARELLA ei. STENSTALLETS ULF eii. PHYTON'S DOLPH
eie. LAMARK MELISSA
ee. OPPES YLLESTRUMPA eei. OPPES FAMIGERATOR
eee. LAMARK MODELL

Hulda tuli meille n. 2-vuotiaana ns. ongelmakoirana. Hän on karkeakarvainen mäyräkoira, joka on juuri täyttänyt kahdeksan vuotta. Tämä ongelmakoira on perheemme suuri persoonallisuus, jolla on pieni koko mutta suuri ego. Luonteeltaan sydämellinen ja erittäin ihmisrakas olio, jonka on ehdoton laumanpää nelijalkaisessa yhteisössämme.

Huldan etuoikeus on nukkua peiton alla, mikä ei ole miellyttävää hommaa kesähelteillä. Ilmeisesti mäyräkoiralla ei ole mahdollisuutta saada lämpöhalvausta, mikä on mahdollista sille henkilölle, jonka peiton alla Hulda nukkuu. Vesisade on inhottavaa, mutta siitä huolimatta Hulda on pari vuotta sitten alkanut uida vapaaehtoisesti. Olisiko kultaisilla osuutta asiaan?
Hulda rakastaa vieraita ja änkeää heti syliin, halusipa sitä tai ei. Spesiaali taito, joka aina yllättää, on märkä suukko vieraan kitalakeen siinä vaiheessa kun pahaa-aavistamaton uhri aukaisee suunsa sanoakseen jotain.
Huldan ongelmana oli sisälle pissiminen ja ulkona karkailu. Tätä ei ole meillä tapahtunut, sillä pissit tehdään sinne minne kuuluukin, ja lenkeillä Hulda pitää aina huolen missä mennään. Hulda tekee samat lenkit kultaistemme kanssa ja onkin rautaisessa kunnossa.

Hulda on ollut mejä-treeneissä ja on ihan omaan luokkaansa siinä hommassa. Rehellisesti sanottuna, pesee kultaiset mennen tullen. Toivottavasti Hulda on vielä keväällä kunnossa niin pääsee ensimmäisiin kokeisiinsa.

Hulda on niin suuri persoona, että emme osaa ajatella tätä laumaa ilman sitä. Toivottavasti sillä on vielä paljon vuosia jäljellä ja kurinpitoa tässä perheessä, ja kuka ilman Huldaa ja "kielisuudelmia" tulisi toimeenkaan?

© Minellin      All right reserved      Webdesign & webmaster © Mia Kataja