Finngreen Look Twice

Nimi: Finngreen Look Twice "Sofia"
Rotu: kultainennoutaja
Sukupuoli: narttu
Synt.: 7.6.2004
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK
Tuloksia: 6 x ERI. Golden ringin luonnetesti hyväksytty

Kasvattaja: Elina Piiparinen, kennel Finngreen Pälkäne
Omistaja: kasv. & Minna Häsbacka, kennel Minellin, Vantaa

Sofia jalostustietokannassa

Vanhemmat

Isä Nimi: FIN MVA Karvin Latest Hit
Terveys: B/B 0:0 OK
Tuloksia: 3xSERT NOU1
Kasv: H&H Karves
Om: Taina Kaleva
Emä Nimi: FIN MVA Karvin Rio Ramanda
Terveys: A/B 0:0 OK
Tuloksia: 3xSERT NOU1
Kasv: H&H Karves
Om: Elina Piiparinen

Sukutaulu

i. Karvin Latest Hit ii. Standfast Angus iii. Mjærumhøgdas Crusader
iie. Westley Ramona
ie. Karvin Casablanca iei. Gill's Garfield
iee. Chevanne Snow N'Ice
e. Karvin Rio Ramanda ei. Gunhills Dalbury eii. Sansue Castalian
eie. Gunhills Betty
ee. Festival's Five Five eei. Lovehayne Darter
eee. Festival's Prairie Primrose

Sofia on Karvin Rio Ramandan,eli Mandan, ja Karvin Lates't Hit'in eli Damonin jälkeläinen. Yhtenä keväänä oli Elina Piiparisen kanssa juttua siitä, että olisin kiinnostunut ottamaan sijoitukseen pennun, mikäli Elina olisi sijoittamassa.

Damonin tunsin hyvin, eikä Mandakaan ollut tuntematon koira, joten yhdistelmä kiinnosti. Yhdistelmän tuloksena perheessämme on nyt Finngreen Look Twice, eli Sofia, omassa persoonassaan. Sofia on ottanut elämäntehtäväkseen näyttää ikiliikkujalta. Hän on jatkuvasti liikkeessä ja touhuaa koko ajan jotain. Sen vastapainoksi taas nukkuu pitkään ja syvästi.
Sofia on tutustunut riistaan, joka on sen intohimo niin pitkälle, että tällä hetkellä sitä näytetään sille valikoidusti ja harvoin. Nyt keskitytään dummyn kantamiseen ja otetaan oppia vanhemmista koirista.
Sofia on luonteeltaan samanlainen kuin Helmikin oli. Joka paikkaan mennään ja monessa paikassa on käytykin. Ei tunnu paikan muutokset ja tapahtumat mielenrauhaa häiritsevän. Ensimmäisen kerran Sofia kävi uimassa Suinulassa 10-viikoisena ja tällä hetkeällä hän polskuttelee iloisesti aina kun veden ääreen pääsee. Toivottavasti Sofiasta tulee samanalainen vesipeto kuin Helmikin oli aikoinaan.

Sofia on ennakkoluuton ja rohkea koira. Hän nauttii, kun on ihmisiä ympärillä, mutta keskittyy välillä viihdyttämään itse itseään. Ihan nuorena hän oli kova kommentoimaan eli haukkumaan. Tämä vähemmän mukava piirre on saatu lähes kitkettyä pois karjumalla kieltosanaa niin että naapuritkin kuulevat. Tiedä näistä koulutuksen metodeista, mutta tähän koiraan se toimi ja meillä on tällä hetkellä huomattavasti hiljaisempaa.

Tällä hetkellä tuntuu, että olemme taas saaneet ihanan koiran luonteeltaan, ja olipa Sofian tulevaisuus terveyden tai muun asian osalta mikä tahansa, hän on perheenjäsen.

© Minellin      All right reserved      Webdesign & webmaster © Mia Kataja