Uutiset 2006

06.02.2006

Tytöt ovat aloittaneet uuden vuoden juoksujen merkeissä jotka alkavat olla ohi kaikkien muiden osalta kuin Sofian jonka juoksua odotetaan alkavaksi. Golden special on vuoden ensimmäinen näyttely johon osallistumme Lumin veljien ja Helmin tyttären Elsan kanssa. Pihlakin menee pentuluokkaan harjoittelemaan ja ihmettelemään kehän laidan kuhinaa. Lumi odottelee vielä kunnon turkkia ennen kuin näyttäytyy kehässä. Olemme aloittaneet vuoden rauhallisesti ja nauttineet lumesta (kun sitä "luojan kiitos" kaikkien vesikelien ja ravan jälkeen tuli!!). Aila odottelee myös juoksun alkamista, mutta muuten touhuaa iloisesti ja energisesti lumen keskellä topattuna villapuserolla ja fleece- takilla. Hieman harhaanjohtava rotumääritelmä "hyvin kylmää kestävä", ehkä ranskassa ja suomessa on hieman eri käsitys siitä mikä on kylmää!! Alma astutetaan heinäkuussa ja keväällä on tarkoitus käydä muutamassa näyttelyssä näyttäytymässä. Nautitaan nyt talvesta, auringosta ja koirakavereista (ja niiden palelevista omistajista) ja palataan uusien kuulumisten kanssa!

08.10.2006

Pentu tuli taloon! Perjantaina 06.10.06 haimme kotiin Pihla-neitosen. Joystep's The Pretty One on laumamme uusin tulokas. Olemme ihastuneita!

14.09.2006

Sara lensi koirien taivaaseen 16.08.06
Sara vietti ikimuistoisen viimeisen kesän. Hän vieraili SNJ kesäleirillä osallistuen joukkueen mukana seniorhandler-kilpailuun. Saralla oli merkittävä rooli antiikin roomalaisten parissa ja hän otti siitä kaiken irti mutustamalla voisilmäpullaa ja kuivattuja pieniä siankorvia. Joukkue sijoittui hienosti viidenneksi.
Sara jaksoi myös ilahduttaa ihmisiä Golden ringin omalla leirillä Vehmaalla. Suveneerisesti se karkaili omasta majapaikastaan ja määrätietoisesti suunnisti laavulle tutkimaan edellisen illan mahdolliset muruset. Sen jälkeen mereen kastautumaan ja sitten Helenan luo! Sara "lenkkeili" omatoimisesti ja oli aina yhtä iloinen sille osotetuista huomionosoituksista.
Sara eli täysillä ja onnellisesti viimeisen intiaanikesänsä ja on paikkansa ansainnut suurena persoonana!

05.09.2006

Olimme isolla joukolla (Alma, Lumi, Nemo, Jali ja Aila) mukana PSK:n järjestämässä matchshowssa Koneen kentällä. Harjoitus tekee mestarin ja sitä sieltä oltiin hakemassa. Pojat kunnostautuivat ja saivat punaiset nauhat pennuissa. Jalin mielestä näyttelytouhu on niin mukavaa että siinä hännän pyörityksessä heikommat jäävät jalkoihin.
Lumi sai sinisen nauhan. Alma ja Aila taas kunnostautuivat aikuisten luokassa ja saivat punaiset nauhat ja sijoittuvat luokassa 1. ja 2. sijoille. Siitäkin huolimatta, että Aila inhoaa paarman pureman jälkeen kaikkea lentävää ja mielummin loikkaa,pyydystää ja syö ne.Ampiaisia oli paikalla enemmän kuin kiusaksi.
Alma olikin sitten loppupeleissä BIS-2 joten hyvällä mielellä lähdettiin kotiin. Kiitos taas pentujen omistajille jotka aktiivisesti jaksavat innostua kaikkea uudesta ja osallistua!

13.09.2006

Nyt vietetään lämmintä syksyä ja odotetaan Lumille ensimmäistä juoksua ja turkkia jotta pääsemme osallistumaan ensimmäisiin virallisiin näyttelyihin.
Muuten Minellin lauma nauttii viilenevistä päivistä ja kunnon metsälenkeistä kuuman kesän jälkeen. Alma astutetaan seuraavasta juoksusta jota odotetaan vuodenvaihteessa tai ensi vuoden alusta.
Hulda vietti 10-vuotis syntymäpäiväjuhlia kesällä. Turkki harmaantuu mutta meno ei hiljene!

18.01.2006

Pennut alkavat olla lähtökuopissa maailmalle. Joka viikko olen saanut ilolla seurata kuinka persoonallisuudet kehittyvät. Hieman sivustaseuraaja onkin tällä hetkellä suurin päällepäsmäri, ja joku toinen on taas hieman rauhoittunut. Kaikilta löytyy mitä suuremmissa määrin "luonnetta" ja tempperamenttia. Pentuihin on tullut myös väriä, kukaan ei lähde blondi-turkkisena.
Osa pennuista on jo esitellyt hortonaalisia taipumuksiaan, tutustuessaan Kauneimmat kuivakukkani -kirjaan, selatessaan sen kannesta kanteen. Kaikki kunnia ja ilo tuleville omistajille, jotka niin halutessaan voivat rohkaista pentuja kirjallisuuden saralla.

Muutenkaan emme ole eläneet hiljaisuudessa ja seesteisessä ilmapiirissä. Erästä luonnontuotetta on lapattu erinäinen määrä ulos huushollista. Oman jännityksensä asiaan on tuonut "aika", jolloin kaikkien suoli tuntuu toimivan samaan aikaan. Vaaditaan nopeutta, organisaatiokykyä ja kylmäpäisyyttä, kun korjaa talteen tuotoksia, joille toisia vaihtoehtoja on syöminen, päälle istuminen/tallaaminen tai sen tekeminen niin salakavalasti, että ensimmäinen pahaa-aavistamaton pentujen ihalija tuntee jalkapohjissaan jotain sinne kuulumatonta. Olen muuten kehittynyt aika taitavaksi...!

Kaikesta huolimatta en hetkeäkään antaisi pois, vaikka välillä väsyttää ja ulkonäkökin on enemmän kuin hehkeä. Tämä Snow-pentue on opettanut paljon ja taas ollaan monissa asioissa viisaampia.

Hyvillä mielin luovutan pennut uusille omistajille ja jatkan oman lauman kanssa arkielämää uuden jäsenen kanssa. Tästä pentueesta jää yksi tytteli kotiin. Ettei se meidän elämä ihan kokonaan arkiseksi muutu!

26.11.2006

Golden Special hyvinkää.
Tuomarit: Vicky Clarke(urokset)
Pat Tuck (nartut)
Minellin Snowprince "Nemo" Tulos: JUN EH
Minellin Snowball "Jali" Tulos: JUN EH-4
Minellin Chanel Lady "Nelli" Tulos: AVO ERI
Minellin Casablanca "Alma" Tulos: AVO ERI
Minellin New Year's Joy "Luna" Tulos: JUN ERI
Minellin Snowchocolate "Lumi" Tulos: JUN EH

12.11.2006

Valkeala
Tuomari: Paavo Mattila
Minellin Snowprince "Nemo" Tulos: JUN EH-3
Finngreen look twice "Sofia" Tulos: AVO ERI

22.10.2006

SNJ:n päänäyttely Hyvinkää
Tuomari: Tina Angrell
Minellin Snowprince "Nemo" Tulos: JUN H
Minellin Snowball "Jali" Tulos: JUN H
New Year's Sun "Elmo" Tulos: EH
Molemmat pojat esiintyivät loistavasti ensikertalaiseksi ja saivat tuloksista huolimatta hyvät arvostelut.

Tuomari: Lena Hägglund
Minellin New Year's Joy "Luna" Tulos: JUN ERI-4
Minellin New Year's Lady "Stina" Tulos: JUN EH
Samoin tytöt menivät kehässä oikein mallikkaasti. Tyttöjen arvostelut olivat myös oikein hyvät. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Tuomari: Tina Angrell
Finngreen Look Twice "Sofia" Tulos: AVO-EH

09.09.2006

Porvoo
Tuomari: Rune Fagerstörm
Minellin New Year Lady tulos: PNP 2/kp
Minellin Cherry Girl "Elsa" Tulos: NUO ERI

27.08.2006

Pialavesi
Tuomari: Paula Rekiranta
Minellin Cherry Girl Tulos: NUO ERI 2

Maaninka 26.08.06 GOLDEN RING PÄÄNÄYTTELY

Tuomari: Ann Hagger, englanti
Minellin Cherry Girl "Elsa" Tulos: NUO ERI

Kouvola 19.08.06

Tuomari: Eeva Rautala
Ayla des Coteaux de Yannijean "Aila" tulos: ROP, serti

Vehmaa 23.07.06 SUMMER GOLDEN SHOW

Tuomari: Irene Ellström, Ruotsi.
Minellin Cherry Girl "Elsa" tulos: luokka Maiden 2/kp

Espoo CLUB SHOW 10.6.06

Tuomari: Annika Hjälm, Ruotsi, urokset
Tuomari: Ulla Häglund, Ruotsi, nartut
Minellin Snow Chocolate Tulos: PNP3
Minellin Snow Ball "Jali" Tulos: PUP 2
Minellin Snow Prince "Nemo" Tulos: vauvaluokka 5-7kk 5

HELSINKI 09.06.06 EUROOPAN VOITTAJA NÄYTTELY-06

Tuomari: Isvan Nagy, Unkari
Ayla des Coteaux de Yannijean "Aila" Tulos: EUJV -06

Tallinna 03.06.06 BALTIAN VOITTAJA NÄYTTELY 2006

Tuomari: Kari Järvinen
Sofian tulos: NUO H
Tuomari: Luis Pinto Texeira, portugali
Ayla des Coteaux de Yannijean "Aila" tulos: BALT JV-06,BALTV-06

Tallinna 02.06.06 kultaisten erikoisnäyttely

Tuomari:Jim Richardson, Englanti
Minellin Snow Chocolate "Lumi" Tulos: baby-luokka PNP3
"Sofia" Finngreen Look Twice Tulos: NUO ERI

Helsinki 07.05.06

Tuomari: Kirsi Nieminen
Minellin Casablanca "Alma" Tulos: NUO ERI 2
Finngreen Look Twice "Sofia" Tulos: NUO EH 4

Loviisa 23.04.06

Tuomari: Hannele Jokisilta
Minellin Casablanca "Alma" Tulos: NUO ERI 2
Finngreen Look Twice "Sofia" Tulos: NUO ERI 3

2015 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2006

© Minellin      All right reserved      Webdesign & webmaster © Mia Kataja